Hrvatski jezik Srpski jezik Bosanski jezik Deutsch

Ваш водич кроз Беч

Др Анто Нађ

Професионална услуга
Дугогодишње искуство
Стручно вођење
Едукација и забава
Bootstrap Slider

Програми

(Ако није другачије договорено, сви доле наведени излети започињу са "Шведен" трга (Schwedenplatz) или са Трга Марије Терезије, 1010 Беч !)

Панорамско разгледање града Беча (аутобусом) по Рингштрасе "Ringstrasse" (са знаменитим палатама, парковима, споменицима културе као и репрезентативним грађевинама попут државне опере, парламента, већнице, музеј историје уметности, природњачки музеј, Заветна црква (Votivkirche) итд) а затим уз дунаски канал до куће сликара Хундертвасера (Hundertwasser). Разгледање центра града Беча (пешке) укључује посете компексу зимског дворца Хофбург, шетњу Парком ружа, пешачком зоном Грабен као и обиласке знаменитих тргова, паркова, цркава и манастира. Овај програм траје око 2,5 - 3 сата. Цена: 150 €.

Цеодневни излет по граду Бечу или неком другом граду у Аустрији у трајању од 6,5 сати - Цена 320 €.

Посета неком од знаменитих музеја (нпр музеј историје уметности, природњачки музеј, дворац Белведере, Лихтенштајн музеј, Музеј 21. века итд. у трајању од 1 сата кошта 100 € а сваки додадтни сат кошта 80 €.

Разгледање летње резиденције – Шембрун (Schönbrunn) Ово је уједно и најпосјећенији дворац у средњој Европи. При обиласку посетилац може више сазнати о владарима који су у њему живели, рођени или преминули (нпр доба Марије Терезије, Фрање Јосипа & Сиси, Наполеона другог итд). Можете уживати у величанственим барокним и рококо фрескама и декорацијама итд. Шетња - Гранд тура - у трајању од 65 минута кошта 120 € а Имеријал тура у трајању од 40 минута кошта 80 €.
Дворац је отворен сваким даном. Улазнице (за музеје, галерије, концерте, цркве и манастире, позоришта итд) обрачунавају се засебно.

Музеј историје уметности је драгоцен документ сакупљачке вештине, сналажљивости и финансијске моћи Хабсбурговаца. У збирци се налазе најзначајнија дела сликара и кипара – нпр Рафаела, Тицијана, Тинторета, Каравађа, Веласкеза, Рембранта, Рубенса, Ван Дајка, Бругела, Дирера итд. Трајање вођења кроз музеј је око 2 сата а цена износи 120 €. Улазнице за одрасле коштају 12 €, у групи по 8 €; Понедељком затворено.

Албертина је некадашња палата и резиденција Марије Кристине и Алберта од Саксоније i rezidencija Marije Kristine i Alberta von Sachsen-Teschen а данас је једна од најбогатијих и најпознатијих графичких збирки на свету. Вођење траје око. 1,5 сат по цени од 80 €. Улазница за одрасле кошта 9,50 €, у групи 7 €. Отворено сваким даном.

Сиси-музеј & царски апартмани место је некадашњег пребивања чланова царске породице и место церемонијала и аудијенција, итд. Вођење траје око 1,5 сат по цени од 70 €. Улазница за одрасле кошта 9,50 €, у групи исто а отворено је сваким даном.

Моцартова кућа (Carmesinhaus) је деветогодишње пребивалиште овог музичког генија. Вођење траје око 50 минута а кошта 70 €. Улазница за одрасле особе кошта 9 € а у групи по 6 €. Отворено је сваким даном.

Национална библиотека & музеј глобуса вреди посетити као и свечану дворану библиотеке која је једна од најлепших овог типа у Европи. У њој је смештена збирка најзначајнијих небеских и земаљских глобуса, инкунабула и илустрованих рукописа. Трајање посете од 1 сат а кошта 70 €. Улазница за одрасле кошта 7 € а у групи по особи 4,50 €. Понедељак, среда, петак и субота отворени су 10-14 сати а четвртак 15-19 сати.

Палата-музеј Лихтенштајн је величанствено архитектонско, барокно здање у којем се налази позната приватна збирка с ремек-делима Рубенса, Адријана де Фриеса као и збирка раритетних намештаја итд. Посета траје око 1,5 сати и кошта 100 €. Цена улазнице за одрасле износи 10 €, у групи 8 €. Средом и четвртком је затворено.

Леополдов музеј (МУМОК) је врло значајна и вредна збирка с делима Ромакоа, Егер-Линца, Кокошке као и Климта и Шиелеа. Вођење траје 1,5 сати а износи 100 €. Улазница за одрасле кошта 10 €, у групи 7,50 €. Уторком је затворен.

Царска гробница код Капуцина последње је почивалиште Хабсбурговаца. Као времеплов, ходајући од саркофага до саркофага, посматрач упознаје чланове владарске породице и сазнаје о њиховом животу и обичајима. По изради и материјалу саркофази спадају у највредније на свету. Вођење траје 1,5 сати а кошта 80 €. Улазница за одрасле кошта 5 € а у групи 4 €. Отворена је сваким даном.

Белведере – горњи овде је смештена галерија с делима аустријских и европских мајстора класицизма, реализма, биедермајера, импресионизма, експресионизма те са значајним делима Климта и Шиелеа. Вођење траје 2 сата а кошта 110 €. Улазница за одрасле износи 9,50 € а у групи 8 €. Понедељком је затворен.

Стефансдом (Stephansdom) – бечка катедрала започета је у романичком а настављена у готичком слогу. Симбол је града. Чува значајне саркофаге, Поштарску мадону, Пилграмову проповедаоницу итд. Вођење траје 1 сат а кошта 60 €. Улазница за одрасле кошта 3,50 € као и у групи. Отворена сваким даном.

Посета бечкој околини (полазак са Шведенплаца, сат вођења кошта 80 € а траје по договору).

Посета Винервалду (Wienerwald) (полазак са Шведенплаца, сат вођења кошта 80 €).

Posjeta Клостернојбургу (Klosterneuburg) у трајању око 3 сата (сат вођења кошта 80 €).

Посета Доњој Аустрији: Можда сте размишљали да, осим града Беча и његове околине, погледате и друге лепоте и знаменитости Аустрије... према северу? Онда, неких 80-так километара до покрајине Вахау (Wацхау), у дунвској долини! Ово је предео духова, вила и настанка многобројних песама и легенди, а колевка је воћњака и винограда. Пут Вас даље води до Кремса, Дурнштаина и Мелка. Планирано је као целодневни излет а можете поћи бродом, аутом или аутобусом, такође и бициклом! Заокупе Вас на овој незаборавној шетњи рушевине средњовековних грађевина, замака, величанствених манастира, прелепих цркава, градића што одишу слогом барока, биедермајера а све у крајолику неизрециве љупкости. Излет траје цео дан (цена: паушално 650 €).

Кремс у трајању од 4,5 сати, сат вођења кошта 320 €.

Melk у трајању од 4,5 сати, сат вођења кошта 320 €.

Dürnstein у трајању од 4,5 сати, сат вођења кошта 320 €.

Göttweig у трајању од 4,5 сати, сат вођења кошта 320 €.

Посета Ајзенштаду (Eisenstadt) у трајању од 4 сата (с поласком из Беча), по цени 310 €.

Нојзидлер-језеро (Neusiedler) у трајању од 4 сата (с поласком из Беча), по цени 310 €.

Посета Салцбургу У овај "сјеверни Рим" се не иде сваки дан... "Он упорно и дуго привлачи својим чарима не само љубитеље лепих уметности, музике...". У овом некадашњем седишту бискупа-владара има се доста тога видети и доживети. Осим родне куће композитора Моцарта - “чуда од детета”, ту се налази и палата Мирабел итд. Посета овом граду траје од 8-10 сати (цена 700 €).
Посета граду Грацу u трајању од 6-8 сати (удаљен од Беча око 200 км), кошта 500 €. Главни град земље Штајерске био је и главни град културе ЕУ, други је град по величини у Аустрији. Изванредне лепоте чине градско језгро и сат-торањ, модерна архитектура као и она значајна у многим историјским слоговима. За љубитеље историје уметности своја врата широко отварају збирке и галерије (нпр. Johanneum и Kunsthalle). У Пиберу се може видети узгајалиште и летниковац липицанера. У Баренбаху, недалеко од Граза, саграђена је Хундертвасерова црква, интригантно чаробна, шарена, посебно храбра у свом декоративном исказу.

Посета граду Ст. Полтен у трајању од 6 сати, кошта 380 €.

Посета граду Линцу у трајању од 6-8 сати, кошта 480 €.

Посета граду Инсбруку главни град Тирола, вреди бар једном посетити. Разгледање града и дворца траје око 6 сати, кошта 600 €. Некада средњовековна а и хабсбуршка резиденција. Када се посматра са брега, поглед пуца на град и умиљату долину. Није далеко и дворац Амбрас у којем је смештена знаменита историјско-уметничка збирка. Због удаљености од Беча (око 500 км) треба одвојити бар два дана за излет. Цена износи паушално 700 €.

2015 © turisticki-vodic-bec.com

Kontakt strana Google+ Facebook
ExplititDesign