Hrvatski jezik Srpski jezik Bosanski jezik Deutsch

Vaš vodič kroz Beč

Dr Anto Nađ

Profesionalna usluga
Dugogodišnje iskustvo
Stručno vođenje
Edukacija i zabava
Bootstrap Slider

Programi

Ako nije drugačije dogovoreno, svi dolje navedeni programi započinju sa Schwedenplatz-a ili sa Maria-Theresia-trga 1010 Wien!


Panoramsko razgledanja grada Beča (autobusom) po Ringstrasse (sa znamenitim palačama, parkovima, div. spomenicima kulture te reprezentativnim građevinama kao što su državna opera, parlament, vijećnica, povijesnoumjetnički muzej, prirodnoznanstveni muzej, zavjetna crkva - Votivkirche, itd.) a zatim uz dunavski kanal, do kuće slikara Hundertwasser-a.

Razgledanje centra grada Beča (pješke) ukljkučuje posjete građevnom kompleksu Zimskoga dvorca – Hofburg, šetnjom Parkom ruža, pješačkom zonom Graben kao i obilaskom znamenitih trgova, parkova, crkava i samostana. Ovaj program traje ca. 2,5 - 3 sata. Cijena: 150€.

Cjelodnevni izlet po gradu Beču ili kojim drugom gradu u Austriji u trajanju od 6,5 sati - Cijena: 320€.

Posjeta nekom od znamenitih muzeja (npr: Povjesnoumjetnički muzej, Prirodnoznanstveni muzej, dvorac Belvedere, Lichtenstein muzej, Muzej 21. stoljeća, itd. u trajanju od 1 sata stoji 100€ te svaki dodadtni sat stoji 80€.

Razgledanje Ljetne rezidencije – Schönbrunn Ovo je ujedno i najposjećeniji dvorac u srednjoj Europi. Pri obilasku posjetilac može više saznati o vladarima koji su u njemu rezidirali, bili rođeni ili preminuli (npr: doba Marije Terezije, Franje Josipa & Sisi, Napoleona II itd). Možete uživati u veličanstvenim baroknim i rokoko freskama i dekoracijama itd. Šetnja - Grand Tour - u trajanju od 65 minuta stoji 120€ a Imperial Tour u trajanju od 40 minuta stoji 80€. Ulaznice (za muzeje, galerije, koncerte, crkve i samostane, kazališta itd.) obračunavaju se zasebno. Dvorac je otvoren svakim danom.

Povijesnoumjetnički muzej je dragocjen dokument sakupljačke vještine, snalažljivosti i financijske moći Habsburgovaca. U zbirci se nalaze najznačajnija djela slikara i kipara – npr Raffaela, Tiziana, Tintoretta, Caravaggia, Velasqueza, Rembrandta, Rubensa, Van Dycka, Breugela st., Dürera, Cellini itd. Trajanje vođenja kroz muzej jeste ca. 2 sata a cijena iznosi 120€. Ulaznice po osobi stoje 11€; Ponedjeljkom zatvoreno.

Carska riznica - Ovdje se nalaze carske insignije kao i zbirka vrlo znamenitih relikvija i relikvijara. Šetnja traje 1,5 sati po cijeni od 100€. Cijena ulaznice za grupu đaka iznosi 9€.

Albertina je nekadašnja palača i rezidencija Marije Kristine i Alberta von Sachsen-Teschen a danas je jedna od najbogatijih i najpoznatijih grafičkih zbirki na svijetu. Vođenje traje ca. 1,5 sat po cijeni od 80€. Ulaznica za odrasle stoji 12,90€, u grupi 9,90€. Otvoreno svakim danom.

Sisi-muzej & carski apartmani mjesto je nekadašnjeg prebivanja članova carske obitelji te mjesto ceremonijala i audijencija, itd. Vođenje traje ca. 1,5 sati po cijeni od 70€. Ulaznica za odrasle stoji 11,90€, u grupi 7,70€ a otvoreno je svakim danom.

Mozartova kuća – Carmesinhaus devetogodišnje je prebivalište ovog muzičkog genija. Vođenje traje ca. 50 minuta a stoji 70€. Ulaznica za odrasle osobe stoji 9€ a u grupi po 6€. Otvoreno je svakim danom.

Nacionalnu biblioteku & muzej globusa vrijedi posjetiti kao i svečanu dvoranu biblioteke koja je jedna od najljepših ovoga tipa u Europi. U njoj je smještena zbirka najznačajnijih nebeskih i zemaljskih globusa, inkunabula i ilustriranih rukopisa. Trajanje posjete od 1 sat a stoji 70€. Ulaznica za odrasle stoji 7€ a u grupi po osobi 4,50€. Ponedjeljak, srijeda, petak i subota otvoreni su 10-14 sati a četvrtak 15-19 sati.

Palača-muzej Lichtenstein je veličanstveno arhitektonsko, barokno zdanje u kojem se nalazi poznata privatna zbirka s remek-djelima Rubensa, Adriana de Friesa te zbirka raritetnih namještaja, itd. Posjeta traje ca. 1,5 sati i stoji 100€. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10€, u grupi 8€. Srijedom i četvrtkom je zatvoreno.

Leopoldov muzej (MUMOK) je vrlo značajna i vrijedna zbirka s djelima Romakoa, Egger-Lienza, Kokoscke te Klimta i Schielea. Vodjenje traje 1,5 sati a iznosi 100€, Ulaznica za odrasle stoji 10€, u grupi 7,50€. Utorkom je zatvoren.

Carska grobnica kod Kapucina posljednje je počivaliste Habsburgovaca. Kao vremeplov, hodeći od sarkofaga do sarkofaga, promatrač upoznaje članove vladarske obitelji i saznaje o njihovom životu i običajima. Po izradi i materijalu sarkofazi spadaju u najvrednije artefakte na svijetu. Vođenje traje 1,5 sati a stoji 80€. Ulaznica za odrasle stoji 5€ a u grupi 4,50€. Otvorena je svakim danom.

Belvedere – gornji ovdje je smještena galerija s djelima austrijskih i evropskih majstora klasicizma, realizma, biedermajera, impresionizma, ekspresionizma sa značajnim djelima Klimta, Schielea itd. Vođenje traje 2 sata a stoji 110€. Ulaznica za odrasle iznosi 10,50€ a u grupi 9€. Ponedjeljkom je zatvoren.

Stephansdom – bečka katedrala je započeta u romaničkom a nastavljena u gotičkom slogu. Simbol je grada. Čuva značajne sarkofage, Poštarsku madonu, Pilgramovu propovjedaonicu, itd. Vođenje traje 1 sat a stoji 60€. Ulaznica za odrasle stoji 3,50€ kao i u grupi. Otvorena svakim danom.

Posjet bečkoj okolici (polazak sa Schweden trga, sat vođenja stoji 80€).

Posjeta Wienerwald-u (polazak sa Schweden trga, sat vođenja stoji 80€ a traje po dogovoru).

Posjeta Klosterneuburgu u trajanju oko 3 sata a sat vođenja stoji 80€.

Posjeta Donjoj Austriji: Možda ste kanili, osim grada Beča i njegove okoline, pogledati i druge ljepote i znamenitosti Austrije... prema sjeveru? Onda, nekih 80-tak kilometara do pokrajine Wachau, u dunvskoj dolini! Prostor je ovo duhova i vila te nastanka mnogobrojnih pjesama i legendi te kolijevka voćnjaka i vinograda. Put Vas dalje vodi do Kremsa, Dürnsteina i Melka. Planirano je kao cjelodnevni izlet a možete poći brodom, autom ili autobusom, takodjer biciklom! Zaokupe Vas na ovoj nezaboravnoj šetnji ruševine srednjovjekovnih gradina, zamaka, veličanstvenih samostana, prelijepih crkava, gradića što odišu slogom baroka, biedermajera a sve u krajoliku neizrecive ljupkosti. Izlet traje cijeli dan (cijena: paušalno 650€).

Krems u trajanju od 4,5 sati (inkl.vožnja), sat vođenja stoji 320€.

Melk u trajanju od 4,5 sati (inkl.vožnja), sat vođenja stoji 320€.

Dürnstein u trajanju od 4.5 sat (inkl.vožnja), sat vođenja stoji 320€.

Göttweig u trajanju od 4,5 sati (inkl.vožnja), sat vođenja stoji 320€.

Posjeta Gradišću: U ovom jugoistočnom dijelu Austrije živi stoljećima značajan broj Gradišćanskih Hrvata. Ljepota i dražest ovog kraja naslonjenog na ramena plodonosne Panonije krasi živopisno Nežidersko jezero (Neusiedlersee) kao najveće stepsko jezero u Europi. Razgledanje tipičnih vinogradarskih taverni a dok šetate zastajete kod mnogobrojnih ptičijih vrsta i njihovih gnijezda, nastambi čaplji i roda. Dugo će te pamtiti skromno smještene vinograde i orahove aleje. Gordo će Vas uz put pozdravljati barokni dvorci, zamci i srednjovjekovni zvonici. Šetnja u trajanju od 4-5 sati stoji 300€.

Posjeta Željeznom (Eisenstadt) u trajanju od 3 sata (s polaskom iz Beča, inkl.vožnja), po cijeni od 300€.

Neusiedler-jezero posjeta u trajanju od 4,5 sati (s polaskom iz Beča) stoji 350€.

Posjeta Salzburg-u U ovaj se "sjeverni Rim" ne ide svaki dan... On uporno i dugo privlači svojim čarima ljubitelje lijepih umjetnosti, napose muzike... U ovom nekadašnjem sjedištu biskupa - vladara ima se što i vidjeti i doživjeti. Osim rodne kuće kompozitora Mozarta - “čuda od djeteta” tu se nalazi i palača Mirabell itd. Posjeta ovom gradu traje od 8-10 sati (inkl. Vožnja, stoji 700€). Polazak iz Beča.
Posjeta gradu Grazu u trajanju od 6-8 sati (inkl. vožnja, udaljen od Beča ca. 200 km), stoji 500€. Glavni grad zemlje Štajerske bio je i glavni grad EU kulture, drugi je grad po veličini u Austriji. Izvanredne ljepote je gradska jezgra i ura-toranj te moderna arhitektura kao i ona značajna u mnogim povjesnim slogovima. Za ljubitelje povijesti umjetnosti svoja vrata šire zbirke i galerije npr. Johanneum i Kunsthalle. U Piberu je opet uzgajalište i ljetnikovac lipicanera. U Bärenbachu, nedaleko od Graza, sagrađena je Hundertwasserova crkva, intrigantno čarobna, šarena, posebno hrabra u svom dekorativnom iskazu.

Posjeta gradu St. Pölten u trajanju od 6 sati (inkl. vožnja), stoji 380€.

Posjeta gradu Linzu u trajanju od 6-8 sati (inkl. vožnja), stoji 480€.

Grad Innsbruck, glavni grad Tirola, vrijedi bar jednom posjetiti. Razgledanje grada i dvorca traje oko 6 sati, stoji 600€. Nekada srednjovjekovna a i habsburška rezidencija. Kada se promatra s brijega, pogled puca na grad i umiljatu dolinu. Nije daleko dvorac Ambras u kojem je smještena znamenita povijesno-umjetnička zbirka. Zbog udaljenosti od Beča (ca. 500 km) treba računati bar s ukupno dva dana izleta. Cijena stoji paušalno 700€.

2015 © turisticki-vodic-bec.com

Kontakt strana Google+ Facebook
ExplititDesign